כצלמת, מאמנת אישית ומטפלת בפוטותרפיה, אני רואה יום יום את ההשפעה החזקה שיש לביטחון העצמי על חיינו.
אנשים עם ביטחון עצמי גבוה נוטים להצליח יותר בקריירה, יש להם מערכות יחסים טובות ויציבות יותר, הם נוטים לקחת יותר סיכונים, מאמינים ביכולות שלהם, מביעים את דעתם ללא חשש ומגשימים את עצמם ואת החלומות שלהם.
אבל מה עושים אם אין ביטחון עצמי גבוה?
למרות שישנם אנשים רבים שסבורים שביטחון עצמי הוא תכונה מולדת, חשוב לי להדגיש כי מדובר בתכונה שניתן בהחלט לפתח אותה, לעבוד עליה ולשפר אותה, ממש כמו שריר.
ולא רק זאת: אפשר לעשות את זה בכל גיל, גם בגיל מבוגר.
במאמר זה נדון בגורמים המשפיעים על ביטחון עצמי בגיל מבוגר ונשתף טיפים יעילים מעולם הצילום, האימון האישי ופוטותרפיה לבניית ביטחון עצמי.
מה משפיע על ביטחון עצמי בגיל מבוגר?
ישנם גורמים רבים המשפיעים על ביטחון עצמי בגיל מבוגר והנה המרכזיים שבהם:
שינויים פיזיים
עם הגיל, גופנו עובר שינויים רבים, כגון ירידה בכושר הגופני, הופעת קמטים ועלייה במשקל. שינויים אלה עלולים להשפיע לרעה על דימוי הגוף ועל תחושת הביטחון העצמי שאנו חוות וחווים.
שינויים מקצועיים
בגיל מבוגר, רבים מאתנו חווים שינויים מקצועיים, כמו פרישה, פיטורים או שינוי קריירה. שינויים אלה עלולים להוביל לתחושת חוסר ביטחון לגבי העתיד ולגבי היכולות המקצועיות והאישיות שלנו.
שינויים במערכות יחסים
עם הגיל, ייתכן שנאבד קרובים לנו, כמו בני זוג, הורים או חברים. אובדן עלול להוביל לתחושת בדידות וחוסר ביטחון.
דימוי עצמי שלילי
דימוי עצמי שלילי הוא גורם משמעותי מאוד המשפיע על הביטחון העצמי. אנשים עם דימוי עצמי שלילי נוטים לראות את עצמם באור שלילי ולהתמקד בחולשות שלהם, אך זה לא חייב להיות כך.
אפשר לעבוד, לבנות ולהתאמן על ביטחון עצמי כדי לשפר את איכות החיים.
איך בונים ביטחון עצמי בגיל מבוגר?
ישנם דברים רבים שאפשר לעשות כדי לבנות ביטחון עצמי חזק יותר:
- התמקדו בחיובי: במקום להתמקד בחולשות ובכישלונות שלכם, התמקדו בחוזקות ובהישגים שלכם.
המוח שלנו רגיל להתמקד בטעויות שלנו וזוכר אותן מצוין. כדאי לאמן אותו לראות את ההצלחות שלנו ולכן, מומלץ לעצור בכל יום להביט במה הצלחתם. - כתבו רשימה של כל הדברים שאתם מעריכים בעצמכם והקפידו להסתכל עליה מדי יום.
אמצו את החוזקות שכתובות קרוב לעיניים וללב. - אתגרו את המחשבות השליליות שלכם: כשאתם תופסים את עצמכם חושבים מחשבות שליליות על עצמכם (ולמי מאיתנו זה לא קורה?),
עצרו רגע ושאלו את עצמכם האם המחשבות הללו באמת נכונות או לא. האם ישנן הוכחות שתומכות במחשבות האלה? לרוב, תגלו שהמחשבות השליליות שלכם אינן מבוססות במציאות. - צאו מאזור הנוחות שלכם: אחד הדברים הטובים ביותר שאתם יכולים לעשות כדי לפתח את הביטחון העצמי שלכם, הוא לצאת מאזור הנוחות שלכם. נסו דברים חדשים, פגשו אנשים חדשים ואתגרו את עצמכם.
- הקיפו את עצמכם באנשים חיוביים: אנשים חיוביים יכולים לעזור לכם להרגיש טוב יותר עם עצמכם ולתת לכם את המוטיבציה להמשיך ולפתח את הביטחון העצמי שלכם.
- פוטותרפיה וצילום עצמי יכולים לעזור מאוד בעבודה על ביטחון עצמי וקבלה עצמית.
בעבודה שלי עם פוטותרפיה המתאמנים שלי לומדים על עצמם באמצעות צילום בנייד והתבוננות עמוקה על מה שצולם בעזרת טכניקות לפיתוח מודעות עצמית גבוהה לטוב ולחיובי שבכל אחד.
פוטותרפיה היא כלי שעוקף מודע וככזה, הוא מאפשר להגיע למקום שבו נוצר חוסר הביטחון העצמי ולפתור את העניין מהשורש.
על אף שפוטותרפיה היא היא שיטה טיפולית, לא מדובר בטיפול 'רגיל' אלא בטיפול שיכול להתאים לכל אדם שרוצה להרגיש טוב עם עצמו באמת ולתת כוח גם לפגיעות שבו.
החוויה של הצילום העצמי מסייעת להתמודד עם הקושי בלהיחשף ובלקבל את עצמך באמת ולרוב, התהליך הזה מאפשר לאנשים לראות את עצמם באמת, כפי שהם.
אם אתם מתקשים לפתח את הביטחון העצמי שלכם בכוחות עצמכם, אשמח לעזור. מוזמנות ומוזמנים לפנות ולשאול אותי כל שאלה.
בהצלחה
קרדיט: צלמת: מיכל שטרית